Jövőre új csapatban folytatja a versenyzést az első női, magyar hegyikerékpáros olimpikon, Benkó Barbara. A jelenleg a világranglista 15. helyén álló versenyző a következő két évben mindent meg fog tenni azért, hogy kijusson a tokiói olimpiára.

„Nagyon pozitívan állok a csapatváltáshoz. Már voltam kinn a jövendőbeli csapatomnál, beszéltem a csapatfőnökkel is. Mindent összevetve nagyon kellemesek voltak az első benyomásaim” – árulta el a többszörös magyar bajnok. Hozzátette: többé-kevésbé már ismeri leendő csapattársait és szívesen fog velük dolgozni.

Bár most a kerékpársportban holtszezon van, Benkó Barbara igyekszik hatékonyan eltölteni ezt az időszakot. „A következő egy-másfél hónapban főként itthon tervezek edzeni. Csak januárban megyek majd edzőtáborba, addig idehaza gondoskodom a megfelelő alapozásról. Várhatóan azért néhány hazai cyclo-cross versenyen rajtvonalhoz állok” – emelte ki Benkó Barbara.

A profi sportoló elárulta, hogy jövő év február végén már sor kerülhet az első versenyre az új csapattal. Március elején pedig már következik a világkupa. „Természetesen jövőre már az olimpiai kijutásért is tennem kell, de távolabbit majd csak az első év pontgyűjtési időszakát követően fogok látni ezzel kapcsolatban. Nagyon remélem, hogy két év múlva ott leszek azok között, akik képviselhetik Magyarországot az olimpián” – jegyezte meg Benkó Barbara.

A sportolónő, ha ideje engedi, akkor tevékeny szerepet vállal a sportolás népszerűsítésében is. Benkó Barbara már négy éve aktív tagja a Bajnokok Útja Alapítvány sportolói közösségének. A szervezet célja, hogy élsportolók bevonásával ösztönözze a gyerekeket az egészséges, mozgásban gazdag életmódra. Az első női, magyar hegyikerékpáros olimpikon legutóbb a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolába látogatott el.