Boronkay Péter paratriatlonistával közösen edzhettek kedden a kecskeméti Kadafalvi Általános Iskola negyedik osztályos tanulói. A rendhagyó órát a paralimpikon edzője, Bálint Zoltán tartotta, aki egy koordinációs készséget fejlesztő eszközt, a Bosu-t is bevetette a rendhagyó tanórán.

A Bosu egy olyan felfújható gumi félgömb, melyen állva, ülve, hasalva és fekve lehet végezni különféle gyakorlatokat. Az eszköz előnye, hogy fejleszti a koordinációs készséget, hiszen edzés alatt végig egyensúlyban kell maradni, ennek eredményeképpen a koncentrációt is növeli.

A rendhagyó órára a Fazekas-Zur Krisztina által alapított Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programjának keretében kerül sor. Ennek lényege, hogy egy sportoló egy adott intézményt legalább háromszor keres fel. A látogatások között klasszikus beszélgetős, illetve mozgásra koncentráló órák is vannak, így a gyerekek testközelből leshetik el a klasszis sportolóktól és olimpikonoktól a profi mozdulatokat, valamint a sikerek eléréséhez szükséges titkokat.

boronkay_peter_01

Kiemelten fontosnak tartom, hogy a gyerekek minél előbb megtapasztalhassák az egészséges életmód és a rendszeres mozgás előnyeit, hiszen egyfelől ez hozzájárul egészséges fejlődésükhöz, másfelől pedig ideje korán kedvet kaphatnak a sportokhoz, például akár a triatlonhoz is” – jegyezte meg a látogatás kapcsán Boronkay Péter, paratriatlonista. Hozzátette: ő elég későn, 18 évesen került profi kezekbe, holott már 6-7 évesen elkezdett sportolni.

A paralimpikon kiemelte, bízik abban, hogy a gyerekek számára a sportolókkal való találkozás, vagy közös edzés egy életre meghatározó élmény marad, még akkor is, ha esetleg nem lesz mindenkiből profi sportoló. Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programja várhatóan jövőre újraindul az intézményben, a Kadafalvi Általános Iskola ugyanis kedvezőnek ítéli meg a szervezettel való együttműködést. Hogy ki lehet a következő sportoló, aki ellátogathat a gyerekekhez, az egyelőre még titok!