Hamarosan itt a szeptember és elkezdődik a tanév, ezzel együtt immáron második alkalommal elindul a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramja is, az Üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola és a Kőbányai Harmat Utcai Általános Iskola ötödik osztályában.

A mentorprogram keretében a gyerekek összesen 6+1, másfél-kétórás foglalkozásokon vehetnek részt. A Márkus Anna, Tari András és Kovács Andrea coachok által kidolgozott mentorprogram, a coaching-szemlélet és az eszköztár segítségével a sporton és az egészséges életmódon keresztül ismerteti a meg a tudatos jövőépítés fontosságát a gyermekekkel, oly módon, hogy egy mindennapi használatra alkalmas eszközt ad a kezükbe.

A programban kiemelt hangsúlyt kap a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás fontossága. „A Bajnokok Útja Alapítvány és a Coachingpoint együttműködésében megvalósuló mentorprogramban a gyerekek érdeklődésére leginkább számot tartó elemekre helyezzük a hangsúlyt. Mindezt játékos formában tesszük úgy, hogy a kitűzött célok maradéktalanul megvalósuljanak” – hangsúlyozta  Tari András. Hozzátették: már eddig is többen jelezték, hogy szeretnék elsajátítani a módszert és önkéntesként részt vennének a programban.

A mentorprogram során a gyermekek személyesen találkozhatnak élsportolókkal, olimpiai bajnokokkal, így például a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó Fazekas-Zur Krisztinával, az EHF-kupagyőztes kézilabdázó Tápai Szabinával, illetve az olimpiai bronzérmes öttusázó Marosi Ádámmal, és a paralimpikon triatlonista Boronkay Péterrel. Ők többek között azt is elmesélik a gyerekeknek, hogyan jutottak el a dobogóra, így ösztönözve a gyerekeket céltudatos életvitelre, a rendszeres testmozgásra és az egészséges táplálkozásra.

A projekt a 2018/19-es tanév végéig szól, fő támogatója az Auchan, amely az elmúlt két év során 16 000 euróval járult hozzá a Bajnokok Útja Alapítvány működéséhez.