Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó a téli szünet előtt felkereste az óbudai Szent Györgyi Albert Általános Iskola diákjait. A profi sportoló a Bajnokok Útja Alapítvány felkérésre tartott előadást harmadik és negyedik osztályos gyermekeknek, a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás fontosságáról.

Nagyon jól éreztem magam a látogatáson, a gyerekek rendkívül interaktívak voltak, rengeteg kérdést tettek fel. Amikor ilyen látogatásokon veszek részt, mindig meglepődök azon, hogy milyen elgondolkodtató kérdések jutnak az eszükbe” – mondta a látogatás kapcsán Kozák Danuta, aki fél éve már gyakorló anyukának számít. Hozzátette: talán a legkönnyebben arra a kérdésre tudott válaszolni, hogy megfordult-e már valaha a fejében, hogy abbahagyja-e a kajakozást. Erre azonnal rá tudta vágni, hogy nem.

Egy másik kérdésre a sportolónő kifejtette, hogy pályájának kezdeti időszakában az volt a legnehezebb, hogy megtanulja, hogyan maradjon egyensúlyban a vízen. A verseny kajakok ugyanis rendkívül keskenyek ezért, ha valaki nem figyel oda, könnyedén beborulhat a vízbe.

Kozák Danuta a látogatás végén még azt is elárulta, hogy mivel fogja tölteni a téli felkészülési időszakot. „Ilyenkor a kajakosok uszodai, illetve konditermi edzésekkel, valamint futással készülnek az aktív hónapokra. Ez velem sincs másképp, igyekszem magam formában tartani éppen ezért törekszem arra, hogy minden napra be tudjak iktatni legalább két edzést” – tette hozzá a 30 éves kajakozó.