Évről-évre 3-6 milliárdra rúg az összeg, mely az érvénytelenül, vagy a kitöltetlenül hagyott adó 1 százalék felajánlási nyomtatványok miatt az államkasszában marad.  Holott a felajánlásokból érkező összegek órási segítséget jelentenek a civil szervezetek számára, hiszen azok többek között működési költségre, illetve a társadalmi céljaik megvalósítására is felhasználhatják a támogatásokat.

Mi, a Bajnokok Útja Alapítványnál évek óta azon dolgozunk, hogy elismert élsportolók és olimpikonok bevonásával közelebb vigyük az általános iskolás gyerekekhez a rendszeres sportolás és az egészséges életmód fontosságát. Tesszük ezt akkor, abban a korban, amikor egy gyermek számára számtalan csábító szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. Mégis, miért hiszünk a sport erejében? Mert egyedül a sport képes kitartásra, szorgalomra és rendszerességre nevelni a gyerekeket. Emellett a rendszeres mozgásnak köszönhetően számtalan fontos, az élet más területén is hasznos készségre tehetünk szert.

Megtanulhatjuk milyen csapatban játszani, milyen közösen vállalni a felelősséget valamiért és, hogy milyen kitűzni egy fontos célt, majd hétről-hétre tenni annak megvalósításáért. A sport emellett arra is megtanít, hogyan birkózzunk meg a kihívásokkal egész életünkben.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina által alapított Bajnokok Útja Alapítvány célkitűzéseit iskolalátogatási programon keresztül valósítja meg, melynek során az alapítvány munkájában részt vevő sportolók személyesen számolnak be sikereik titkáról és a sporttal kapcsolatos tapasztalataikról. Kérjük, ha egyetért a szervezetünk által vallott célokkal és célkitűzésekkel, akkor ajánlja fel adójának 1 százalékát idén a

18507698-1-13

adószámra, május 22-ig!