Játékos testnevelést tartott ma délelőtt egy budapesti iskolában Benkó Barbara, hegyikerékpáros olimpikon. A sportoló immáron harmadik alkalommal kereste fel a kispesti Ady Endre Általános Iskolát a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programja keretében.

Jelenleg a világranglista tizenegyedik helyét elfoglaló Benkó Barbara ügyességi feladatokra épülő, játékos testnevelés órát tartott az intézmény növendékei számára. A diákok az előre meghatározott gyakorlatokat sorversenyszerűen hajtották végre, ennek köszönhetően sikerült némi izgalmat is csempészni a nem mindennapi testnevelés órába. A feladatokat követően a gyermekeknek rendhagyó, Benkó Barbarára és a hegyikerékpározásra épülő kvízkérdésekre kellett helyesen válaszolniuk. A tanulóknak minden kérdésnél legalább három megoldási lehetőség közül választhattak. A különleges óra végül oklevelek átadásával és emlék fotók készítésével ért véget.

benko_barbara_2017

Rendszeres edzéseim és versenyeim miatt ritkán jut időm ilyen lehetőségekre. Mégis fontosnak tartom, hogy részt vegyek a jövő egészségtudatos generációjának nevelésében, mert a személyes találkozások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megszerettessük a különféle sportokat és a rendszeres mozgás örömét a gyerekekkel” – jegyezte meg Benkó Barbara, hegyikerékpáros olimipkon, aki eddig összesen 27 magyar bajnoki aranyérmet szerzett a kerékpározásban, különféle kategóriákban.

Barbara pilisvörösvári lakosként az elmúlt egy évben legalább háromszor kereste fel ugyanazt, a tőle legalább 2-3 órányi autóútra található intézményt. Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert rendkívüli módon lenyűgöz minket, hogy fiatal kora ellenére mennyire fontosnak tartja a gyerekek egészségtudatos nevelését” – hangsúlyozta a látogatás kapcsán Aranyi Péter, a Bajnokok Útja Alapítvány sajtószóvivője.