Boronkay Péter paralimpikon kedden a kecskeméti Kadafalvi Általános Iskolába látogatott. Az Európa- és világbajnok sportoló a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programjának keretében játékos testnevelés órát tartott negyedik osztályos gyermekek számára.

A 35 éves paratriatlonista számára nem volt nehéz a pedagógus szerepébe bújni, hiszen korábban éppen Kecskeméten dolgozott egy speciális iskola testnevelő tanáraként. A rendhagyó óra először 15 perces bemelegítéssel kezdődött, majd sorversenyekre épülő gyakorlatok következtek. A tanulóknak egy bójákkal kialakított pályán kellett hulla-hopp karikákat, kosárlabdákat, valamint kézilabdákat vezetniük. A különleges óra végül játékos kidobóssal zárult, de természetesen a közös fotó készítése sem maradhatott el.

Elképesztő mennyi energia és elszántság van a gyerekekben. Nekünk felnőtteknek csak annyi dolgunk van, hogy támogassuk őket abban, hogy megtalálják azt a mozgásformát, melyet igazán szívesen és kitartóan képesek űzni” – jegyezte meg Boronkay Péter a látogatást követően.

A Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programja keretében egy sportoló összesen három alkalommal keres fel egy oktatási intézményt. A látogatások alatt a gyerekek interaktív módon ismerkedhetnek meg a különféle sportágakkal, valamint betekintést kaphatnak az egészségtudatos életvitelbe.