Wittmann Krisztián, a Szolnoki Olaj kosárlabda csapat válogatott játékosa múlt csütörtökön a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolájában járt. A profi sportoló a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programjának keretében kereste fel az intézményt. Wittmann Krisztiánt több mint félszáz, negyedik osztályos tanuló fogadta.

A látogatáson a sportoló többek között beszámolt arról, miért lett kosárlabdázó, emellett a sportsikereinek titkáról is beszélt. „Én egy sportcsaládból származom. Édesapám profi futballista volt, aki az 1985-ös az UEFA negyeddöntő visszavágóján gólt lőtt a Manchester Unitednek a Videoton színeiben. Éppen ezért kézenfekvő volt, hogy én is a sporttal foglalkozzak” – jegyezte meg a válogatott kosárlabdázó. Azt is elárulta, hogy gyermekkorában Michael Jordan kosárlabdázó volt a példaképe. Hozzátette: nemcsak a sportolóknak, hanem mindenkinek fontos az egészséges táplálkozás és mozgásban gazdag életmód.

Egy kérdésre Wittman Krisztián megjegyezte, hogy a kosárlabdázók számára egyértelműen az amerikai NBI jelenti a csúcsot, ahová nagyon nehéz bekerülni. A profi sportoló a Fazekas-Zur Krisztina által alapított Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programjának keretében még további két alkalommal keresi fel az intézményt a következő tanévben, hogy játékos testnevelés óra keretében tanítsa a diákokat a kosárlabda fortélyaira.