MENTOR PROGRAM 2019

MUTASD MEG, hogy mit jelent számotokra a SPORT az osztályban!

Most kezdted az 5. osztályt? Jelentkezz hozzánk a 2019-as év legizgalmasabb BAJNOKOKNAK szóló programjába!

Vegyél részt osztályoddal olyan éves mentorprogramban, melyek során személyesen is találkozhattok híres sportolókkal, olimpiai bajnokokkal, akik elárulják, hogyan jutottak el a dobogóra. Fedezzétek fel, hogyan tudtok megvalósítható célokat kitűzni magatok elé! Ismerjétek meg a céljaitok eléréséhez szükséges tanácsokat, tippeket!

BAJNOKOK LESZÜNK!

Mit jelent a sport az osztályunk életében?

Készítsetek az osztállyal közösen egy maximum 3 perces videót arról, hogy mit jelent számotokra a sport!

Bátran használjátok kreativitásotokat, képzelőerőtöket, fantáziátokat!

Küldjétek el nekünk a közösen elkészített videót! Egy 3 fős zsűri fogja eldönteni hogy idén Ti lehettek- e a részesei az 1 éves izgalmas BAJNOKI mentorprogramnak.

GYEREKEKNEK

Mit jelent a sport az osztályunk életében?

Készítsetek az osztállyal közösen egy maximum 3 perces videót arról, hogy mit jelent számotokra a sport!

Bátran használjátok kreativitásotokat, képzelőerőtöket, fantáziátokat!

Küldjétek el nekünk a közösen elkészített videót! Egy 3 fős zsűri fogja eldönteni hogy idén Ti lehettek- e a részesei az 1 éves izgalmas BAJNOKI mentorprogramnak.

SZÜLŐKNEK

A Bajnokok Útja Alapítvány és a Coachingpoint együttműködésében az Auchan Magyarország támogatásával jött létre a Bajnokok Útja Mentorprogram, mely a coaching-szemlélet és eszköztár segítségével a sporton és egészséges életmódon keresztül ismerteti meg a tudatos jövőépítés fontosságát a diákokkal. A győztes osztály számára a programban való részvétel teljesen ingyenes.

2017 tavaszán egy széleskörű pályázati felhívás keretében az induló iskolák megadott osztályai egy kreatív kisfilmmel pályázhatnak, melynek témája: Mit jelent a sport az osztályunk életében?

Kifejezett célunk, hogy minél több kisiskolást megmozgassunk és minél inkább ráirányítsuk a figyelmet a sport és az egészséges életmód fontosságára.

A program második részében a 2019-es tavaszi pályázatok közül a szakmai zsűri által kiválasztott nyertes osztály a 2019/2020-as tanévben havi egy foglalkozás keretében egy olyan programsorozatnak lehet részese, amelynek során a tanulók interaktív foglalkozások keretében kaphatnak támogatást a jövendőbeli célok megfogalmazásához, valamint az azokhoz vezető út megtervezéséhez. Emellett folyamatos, szakmai támogatást kaphatnak a céljaikhoz vezető úton. A sportos, játékos foglalkozásokon a Coachingpoint szakembereinek munkáját a Bajnokok Útja Alapítvánnyal együttműködő olimpiai- és világbajnok sportolók és dietetikusok is segítik.

A program időtartama: 1 iskolai tanév, 10 alkalom. Havonta 1 foglalkozás, alkalmanként 1,5-2 óra időtartamban, elsősorban iskolai keretek között, esetenként külső helyszíneken.

ISKOLÁKNAK

A Bajnokok Útja Alapítvány és a Coachingpoint együttműködésében az Auchan Magyarország segítségével a sporton és egészséges életmódon keresztül ismerteti meg a tudatos jövőépítés fontosságát a diákokkal. A győztes osztály számára a programban való részvétel teljesen ingyenes.

2019 őszén egy széleskörű pályázati felhívás keretében az induló iskolák megadott osztályai egy kreatív kisfilmmel pályázhatnak, melynek témája: Mit jelent a sport az osztályunk életében?

Kifejezett célunk, hogy minél több kisiskolást megmozgassunk és minél inkább ráirányítsuk a figyelmet a sport és az egészséges életmód fontosságára.

A program második részében a 2019 őszi pályázatok közül a szakmai zsűri által kiválasztott nyertes osztály a 2019/2020-as tanévben havi egy foglalkozás keretében egy olyan programsorozatnak lehet részese, melynek során a tanulók interaktív foglalkozások keretében kaphatnak támogatást a jövendőbeli célok megfogalmazásához, valamint az azokhoz vezető út megtervezéséhez. Emellett folyamatos, szakmai támogatást kaphatnak a céljaikhoz vezető úton. A sportos, játékos foglalkozásokon a Coachingpoint szakembereinek munkáját a Bajnokok Útja Alapítvánnyal együttműködő olimpiai- és világbajnok sportolók és dietetikusok is segítik.

A program időtartama: 1 iskolai tanév, 10 alkalom. Havonta 1 foglalkozás, alkalmanként 1,5-2 óra időtartamban, elsősorban iskolai keretek között, esetenként külső helyszíneken.

Amit a nyertes pályázó iskolájának biztosítani kell:

– Havi 1 alkalommal iskolai keretek között 2 x 45 perc időtartamban helyszín biztosítása a program lebonyolítására

– Patronáló tanár kinevezése, aki az iskola képviseletében jelen van a foglalkozásokon

– A külső helyszínen megvalósuló programokhoz (sportesemény látogatása, sportverseny látogatása, Láthatatlan kiállítás) kísérő tanár biztosítása

A programról bővebben a Pályázati  szabályzatban olvashat.

Regisztrálj! - Kérd iskolád beleegyezését, hogy támogassák az osztályod részvételét a programban

Készíts osztályoddal közösen egy maximum 3 perces videót és küldd el nekünk!

Légy BAJNOK! Az eredményhirdetés után kiderül, ki vehet részt a programban

A program pályázati szabályzata

Hozzájárulási nyilatkozat szülőknek

Hozzájárulási nyilatkozat iskoláknak

SZAKMAI PARTNER

coaching_point-logo-02 (1)

A Coachingpoint célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a coaching szemléletet, hogy ezáltal ügyfeleik sikeresebbek, magabiztosabbak és célorientáltabbak legyenek. Évek óta foglalkoznak pályakezdő fiatalokkal, segítik őket a karrierépítés folyamatában. Ügyfeleik között megfordultak cégvezetők, középvezetők, valamint olyan magánszemélyek, akik a coaching folyamattal céljaikat tudatosabban tudták megfogalmazni és elérni. Nagy tapasztalatuk van élsportoló fiatalokkal folytatott együttműködésben is. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek is minél hamarabb tudatosan meg tudják fogalmazni céljaikat, elvárásaikat, megismerjék saját erősségeiket. Ebben kíván segíteni a Coachingpoint csapata a Bajnokok Útja Mentorprogramban.

KAPCSOLAT

Aranyi Péter
Telefonszám: +36-70-770-7467
Email: peter.aranyi@bajnokokutja.hu

Beküldött videóitok

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért jött létre a mentorprogram?

A sporton és az egészséges életmódon keresztül a tudatos jövőépítés útját ismertetik meg a fiatalokkal.

Miért jött létre a Bajnokok Útja Alapítvány?

A Bajnokok Útja Alapítvány célja, hogy ösztönözze a gyerekeket a rendszeres mozgásra és a tudatos életvezetésre.

Hogyan támogatja a Bajnokok Útja Alapítvány a fiatalokat?

A Bajnokok Útja Alapítvány sportolói évente több általános iskolába ellátogatnak, ahol programsorozatot tartanak a sportos és egészséges életmód fontosságáról, valamint a célok eléréséig vezető út megtalálásáról.

Ki a Bajnokok Útja Alapítvány alapítója?

Fazekas-Zur Krisztina – kétszeres olimpiai bajnok

Mi az a Coachingpoint?

A Coachingpoint célja, hogy segítsék partnereiket a felmerülő problémáik megoldásában, ehhez a leghatékonyabb coaching módszerek használják. Csapatuk magányszemélyek és cégek számára kínál személyre szabott egyéni, illetve tematikus csoportos coachingot, valamint különböző workshopokat, tréningeket.

Mit kínál a mentorprogram?

A gyerekek jobban megismerhetik egymást, miközben többet tudhatnak meg arról, hogy miként jelenhet meg a sport a mindennapi életben, miért jó mozogni, miért fontos aktív életet élni.

Miért hasznos, ha a gyerekek részt vesznek a programban?

A sport és az egészséges életmód nagymértékben elősegíti a személyiségfejlődést, tudatosságra nevel, ezáltal hozzájárul, hogy a jövőben céltudatos és erős felnőtt váljon a gyerekekből.

Milyen programokon vehetnek részt a gyerekek a foglalkozások során?

A foglalkozások között lesz tornaóra, beszélgetés és számos sporthoz kötődő program továbbá az egészséges táplálkozás is hangsúlyos szerepet kap.

Hogyan lehet bekerülni a mentorprogramba?

Pályázat útján.

Mikor indul a mentorprogram?

2019 őszén

Hogyan lehet pályázni?

Egy maximum 3 perc hosszú videóval, amelyben a bemutatkozást követően a pályázó elmondja, hogy miért fontos számára a sport és miért szeretné, ha az osztálya bekerülne a programba.

Milyen hosszú legyen a készített videó?

Maximum 3 perc.

Mit kell tartalmaznia a pályázati videónak?

Rövid bemutatkozást és néhány mondatban ismertetni, hogy miért szeretné a pályázó, hogy a osztálya részt vehessen a programban.

Kik vehetnek részt a pályázaton?

Budapesti, Pest megyei, vagy a megye vonzáskörzetében működő, állami fenntartási általános iskolák negyedik évfolyamai, akik 2018 szeptemberében kezdik meg az 5. évfolyamot.

Hová kell küldeni a videókat?

A peter.aranyi@bajnokokutja.hu  e-mail címre várjuk a videókat.

Mi lesz a fődíj?

Egy nyertes osztály tanulói különleges mentorprogramon vehetnek részt.

Meddig lehet jelentkezni?

2019.október 20.

Meddig kell elküldeni a videókat?

2019.október 25.

Mikor lesz az eredményhirdetés?

2019. október 31.

Hol tudom megtekinteni a saját videómat?

A Bajnokok Útja Alapítvány weboldalán.

Honnan tudom meg, hogy az én pályázatom nyert-e?

Az eredményeket közzé tesszük weboldalunkon továbbá munkatársaink felveszik a kapcsolatot a nyertessel.

Ki bírálja el a pályázatokat?

A győztest a zsűri választja ki Bajnokok Útja, Coachingpoint és az Auchan képviseletében.

Támogatóink